Učenici četvrtog razreda Područne škole Starigrad sa svojom učiteljicom Majom Solinom pobijedili su na natječaju Večernjeg lista sa svojim videom eko-superjunaka ‘Ekoprskalića’ koji se svojim čarobnim napitkom od koprive bori protiv zlikovca koji u okolišu ostavlja smeće.

Video je osvojio prvu nagradu u kategoriji nižih razreda pa su osvojili izlet u NP Plitvička jezera, a Komunalac ih je dodatno nagradio za trud te pažnju koju posvećuju zaštiti okoliša.

IMG_7718-scaled

Učenici su sa učiteljicom Majom posjetili Kompostanu Herešin gdje im je voditeljica Petra Kapusta objasnila proces kompostiranja te kako nastaje kompost DomKo.

Nakon posjeta Kompostani, učenici su posjetili i Komunalac gdje ih je dočekao Mirko Reciklirko te su zajedno sa zaposlenicima Sektora gospodarenja otpadom te članovima uprave Dubravkom Horvat i Goranom Međurečanom pogledali video s kojim su osvojili prvu nagradu.

Komunalac je mališane nagradio palačinkama i sokom, a Mirko je svakom djetetu poklonio majicu, blokić i penkalo te ulaznice za kupanje na Bazenima Cerine.