Koprivnički HSLS izabrao novo vodstvo

6. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivnički HSLS izabrao novo vodstvo


Koprivnički HSLS izabrao je novo vodstvo. Za predsjednicu je izabrana Sanja Horvat, za potpredsjednika Driton Prekazi. Novi tajnik je Dejan Radovanović i članovi Sanela Đurkan Kompari, Silvija Miloš, Mijo Guja i Darko Markić.

Darko Markić je kazao kako mu je čast i zadovoljstvo što predsjedništvo izvršnog vijeća HSLS-a GO Koprivnica prepušta mladoj, visoko obrazovanoj, izuzetno kvalitetnoj osobi koja je spremna i profilirana za obnašanje tako odgovorne funkcije.

-Sanja Horvat je dugogodišnja članica HSLS-a i osoba kojoj je liberalna ideja urođena. Ona je svjesna politika i mogućnosti za koje će se zalagati i nikada nije mala problem sa time da primi svijet i integrira ga u svoju konačnu odluku. To su odlike formalnog liberala koji će uvijek saslušati, promisliti i na koncu donijeti odluku koja je za šire dobro najprihvatljivija. Sanja Horvat će naredne četiri godine obnašati funkciju na uštrb koje će se za nju tek čuti.

Nakon lokalnih izbora odlučili smo zajednički rekomponirati gradski ogranak HSLS-a te odabrati neke nove ljude, neku novu snagu i neku novu svježinu u korelaciji sa ljudima koji su do sada odgovorno i predano nastojali provoditi liberalne politike.

HSLS Koprivnica je nakon lokalnih izbora postao parlamentaran. Ostvarili smo, u suradnji sa našim koalicijskim partnerima, iz SDP-a i GLAS-a mjesto u vijeću Županijske skupštine te mjesta u upravnim odborima u gradu Koprivnici i u Koprivničko-križevačkoj županiji te tako stekli preduvjete da provodimo naš politički program koji se zasniva na tri primarne teme, a to je školstvo, zdravstvo i poduzetništvo.
Što se školstva tiče podržavati ćemo odluke naših partnera, ali u istima i biti korektiv koji će dati dodatni zamah u općem provođenju projekata.

Nastaviti ćemo se snažno zalagati za jednosmjensku nastavu koju ćemo, u narednom mandatu, omogućiti našim učenicima, učenicama i njihovim roditeljima gradnjom još jedne Osnovne škole osim ove na Podolicama koja će stvoriti preduvjet da se jednosmjenska nastava provede u našem gradu.

U zdravstvu je nužno sanirati dug naše bolnice koji je postao opasno previsok. Bivša sanacijska upraviteljica Sandra Sinjeri je u tome jednom već uspjela. Postavila je bolnicu na čvrste temelje, a onda na žalost neprimjereno otpuštena. Imamo stručnjake koji mogu biti savjetodavno tijelo bilo kome tko će biti u mogućnosti kao odgovorna osoba spasiti situaciju u našoj bolnici i na taj način, svima nama zdravstvenim osiguranicima, osigurati adekvatno liječenje.

Što se pak poduzetništva tiče, svakako ćemo se zalagati za smanjenje svih nameta poput poreza, komunalne naknade i općenito prevelike administracije koja bi trebala omogućiti poduzetništvu da diše. Predlagat ćemo i mjere poticanja i sufinanciranja za samozapošljavanje sa novčanim iznosima koji će stvarno i biti poticaj ljudima da se privatno bave onime što najbolje znaju – poručio je Markić.

hsls koprivnica

Sanja Horvat se zahvalila svima na podršci. – Predano ću, vjerodostojno i transparentno raditi za novi smjer napretka u gradskim, županijskim i stranačkim tijelima općenito. Integrirati ću, u već postojeći program HSLS-a GO Koprivnica, nove prijedloge i ideje zelene politike i politike turizma i kulture.

Te teme mi se nameću po vlastitoj stručnosti koju sam studirala i magistrirala. Isto tako, nastojati ću uvijek biti dopuna u svim projektima koji će se realizirati na području grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije vezanima za primarne ideje liberalnih politika. Još jednom veliko hvala na povjerenju izbornoj skupštini HSLS-A GO Koprivnica i svim biračima koji su prepoznali kvalitetu HSLS-a i naših koalicijskih partnera te nam dali podršku na lokalnim izborima – poručila je Horvat.

Facebook Comments