Koprivnički Crveni križ u subotu prikuplja donacije za Socijalnu samoposlugu

16. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivnički Crveni križ u subotu prikuplja donacije za Socijalnu samoposlugu


Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ovaj vikend organizira u subotu, 17. srpnja u vremenu od 9 do 13 sati, akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu u Shopping centru Supernova u Koprivnici.

Volonteri će kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih artikala i preuzimati donacije. U Socijalnoj samoposluzi trenutačno posebno nedostaju brašno, riža, šećer i ulje. -Pozivamo sve sugrađane i posjetitelje Shopping centra Supernova da doniraju prehrambene namirnice i higijenske potrepštine te tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupljeni artikli bit će raspoređeni u pakete koji se potrebitima dijele u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno.-poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli paketa sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica poziva umirovljenike koji se žele pridružiti aktivnostima iz tog projekta da dođu u Klub umirovljenika. Novi prostor uređen je u prizemlju poslovno-stambene zgrade na Trgu Eugena Kumičića 4 i umirovljenici tamo mogu doći svaki radni dan od 10 do 12 sati.

Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Facebook Comments