Koprivničanac Siniša Kovačić postao doktor znanosti; obranio doktorsku disertaciju na temu ‘Razvoj novinarstva na mrežnim elektroničkim publikacijama’

17. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koprivničanac Siniša Kovačić postao doktor znanosti; obranio doktorsku disertaciju na temu ‘Razvoj novinarstva na mrežnim elektroničkim publikacijama’

Foto: Facebook


Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić obranio je u petak 13. ožujka doktorsku disertaciju s temom “Razvoj novinarstva na mrežnim elektroničkim publikacijama – služenje javnosti ili podilaženje ukusu publike (Utjecaj informatičkih tehnologija na interakciju s korisnicima društvenih mreža u Republici Hrvatskoj)” na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru, javlja IKA.

Rođen u Koprivnici, nakon završetka studija novinarstva na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu 2003. zapošljava se na Hrvatskoj radioteleviziji gdje je bio novinar, reporter, urednik i voditelj informativnog programa. Odlukom Hrvatskog sabora 2016. imenovan je za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

– Petak 13.03. pamtit ću cijeli život. Hvala svima koji ste mi proteklih 10 godina na bilo koji način bili blizu i pomagali mi da se obrana disertacije održi dostojanstveno i svečano kako to i priliči. Hvala i mojim prijateljima koji su me u molitvi pratili, bilo da su u Zagrebu ili Splitu, koji su Bogu zahvaljivali za uspješan završetak doktorata. Posebno uzbuđene bile su, moje supruga i kćer, moja obitelj koja je svjedočila brojnim odricanjima kroz protekle godine i bila mi snažna podrška – napisao je na svom Facebook profilu.

Po završetku obnašanja te dužnosti vraća se novinarskoj struci, a 2018. Hrvatska biskupska konferencija imenovala ga je za glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže u čijem su sastavu Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija i novi mediji. Kao vanjski suradnik u statusu predavača izvodio je nastavu na Sveučilištu Sjever u Koprivnici i na Hrvatskim studijima u Zagrebu.

Aktivni je predavač medijskih kolegija na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu, Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays te na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova iz područja PR-a, medija i online medija te je sudjelovao na više međunarodnih i znanstvenih konferencija.

 

Facebook Comments