U sklopu Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u suradnji s Kauflandom organiziralo i provelo akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za potrebe Socijalne samoposluge pod nazivom ‘Vaš dar za pravu stvar’.

U košari koja je bila postavljena u Kauflandu tijekom Tjedna Crvenog križa prikupljeno je ukupno 903 kg prehrambenih namirnica i 244 komada higijenskih potrepština.

Pribroje li se tome donacije kupaca iz Robnog centra KTC u Koprivnici, gdje su volonteri koprivničkog Crvenog križa u ponedjeljak, 8. svibnja prikupili 104 kg različitih prehrambenih namirnica i 58 higijenskih potrepština, ukupno su u Tjednu Crvenog križa za koprivničku Socijalnu samoposlugu skupili više od tonu hrane.

Sve donacije koje su prikupljene od velikodušnih kupaca podijelit će se u Socijalnoj samoposluzi obiteljima s područja Koprivnice te uz pomoć Mobilnog tima na područjima okolnih općina prema određenom rasporedu.

Svi koji žele donirati prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, mogu ih donijeti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radić 7, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.