U prostorima Županijske uprave župan Darko Koren, gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Grada Križevaca Đurđica Trbus te predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čađavec potpisali su sporazume za programe pomoći u kući i dnevni boravak za starije osobe za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine.

Župan je tom prilikom zahvalio svim potpisnicima sporazuma u korist populacije za koju svi zajedno skrbe, a potpisivanju su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Ukupno su potpisana tri sporazuma – Sporazum s Gradom Križevci i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci oko pružanja pomoći u kući na području Grada Križevaca, Sporazum s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci oko pružanja dnevnog boravka za starije na području Križevaca te Sporazum s Gradom Đurđevcom i Klubom „Mariška“ oko pružanja pomoći u kući na području Grada Đurđevca.

Ovim sporazumima osigurane su plaće gerondotomaćica, pomoćnih radnika i domaćica dnevnog boravka te materijalni troškovi za programe.
Ukupno je za ove programe izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe zajedno s udjelom Koprivničko-križevačke županije u projektu „Ruka pomoći“ koji se provodi po općinama, u Županijskom proračunu za 2016. godinu osigurano 343.265,00 kuna.

prigorski.hr/kckzz.hr

foto: kckzz.hr