Gradonačelnica Vesna Želježnjak i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić u pratnji predsjednice Mjesnog odbora Starigrad Snježane Veličan, stručnih službi Grada Koprivnice i Komunalca danas, 3. ožujka otvorili su radove na izgradnji javne rasvjete u Ulici Širovice u naselju Starigrad ukupne duljine zahvata od cca 350 metara i raskrižju državne ceste DC2 s Ulicom Širovice i prilaza pješačko željezničkom prijelazu u nivou prema Goričkoj ulici.

Izgradnja javne rasvjete predviđena je rasvjetnim tijelima snage izvora svjetlosti 70/50 W na 11 armirano-betonskih stupova visine 10,0 m, položenih u zelenom cestovnom pojasu sa zapadne strane prometnice u Ulici Širovice i rasvjetnim tijelima snage izvora svjetlosti 150/100 W na 4 čelična stupa visina 10 m i 11 m u raskrižju državne ceste s Ulicom Širovice položenim u cestovni pojas državne ceste DC2 s južne strane prometnice. Cestovne rasvjetne svjetiljke koje će biti ugrađene na predmetnom zahvatu zadovoljavaju visok svjetlosni učinak uz manju potrošnju električne energije.

širovice

Projektnu dokumentaciju za izgradnju javne rasvjete izradila je tvrtka «GKP Komunalac» d.o.o. Izvođač radova je tvrtka ”NITRE” elektroinstalaterski obrt iz Koprivnice, a nabavu rasvjetnog materijala izvršila je tvrtka „Lipapromet“ d.o.o. iz Zagreba dok će poslove stručnog nadzora na izgradnji javne rasvjete obavljati tvrtka «GKP Komunalac» d.o.o.

Predviđeno trajanje radova je 20 dana, pri čemu će završetak radova ovisiti o vremenskim uvjetima. Vrijednost radova iznosi 157 tisuća kuna a investitor izgradnje je Grad Koprivnica.

prigorski.hr/koprivnica.hr