Povodom 27. godišnjice Vojno – redarstvene operacije „Bljesak“, položen je vijenac i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule i nestale branitelje kod spomenika „Hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“ na Florijanskom trgu u Koprivnici.

U ime Grada Koprivnice počast su odali gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i županijski vijećnik Ernest Forjan, kao i delegacija Odbora za branitelje Grada Koprivnice na čelu s predsjednikom Ivicom Jurencom, izaslanstva obitelji poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Koprivničko-križevačke županije, Specijalne jedinice policije „Ban“, 61. lad PZO Koprivnica, HVIDR-a Koprivnica te ratnih zapovjednika koprivničkih postrojbi.

Operacija “Bljesak” jedna je od najvažnijih i najvećih akcija kojom je u manje od 32 sata oslobođeno 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. Akcija je započela 1. svibnja 1995. godine u ranim jutarnjim satima, a u njoj je sudjelovalo oko 7200 pripadnika HV-a i specijalne policije.

obilje2 obilje3 obilje4 obilje5 obilje6 obilje7 obilje8