­čľ╝´ŞĆ Koprivnica | Nastavljeno osposobljavanje za vatrogasne do─Źasnike

24. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ Koprivnica | Nastavljeno osposobljavanje za vatrogasne do─Źasnike


Ove subote nastavljeno je osposobljavanje za vatrogasne do─Źasnike koje organizira Vatrogasna zajednica grada Koprivnice.

Budu─çi do─Źasnici, njih 30-ak, nakon ┼íto su po─Źetkom godine odslu┼íali teorijski dio osposobljavanja, nakon pauze zbog koronavirusa, nastavili su s prakti─Źnim dijelom te─Źaja.

U dvori┼ítu JVP-a Koprivnica ┼Żeljko Cvrtila u─Źio je polaznike o tome ┼íto se sve nalazi u navalnim vozilima i ─Źemu oprema slu┼żi, a nakon toga, u nedjelju, obuka je nastavljena prakti─Źnim dijelom gdje su polaznici odra─Ĺivali vje┼żbe i razne zadatke koje moraju savladati kako bi pristupili ispitu za vatrogasnog do─Źasnika, a vodio ih je Antonijo Popija─Ź iz JVP-a Koprivnica.

VZG Koprivnica od ovog tjedna nastavlja s aktivnostima koje su planirali, a koje su u skladu s preporukama Hrvatskgo zavoda za javno zdravstvo.

Podsjetimo, koprivni─Źki vatrogasci bili su vrlo aktivni i u proteklih nekoliko mjeseci kao pripadnici Civilne za┼ítite grada Koprivnice kada su aktivno sudjelovali u aktivnostima sprje─Źavanja ┼íirenja koronavirusa, priop─çila je┬áSonja Marki─ç, izvjestiteljica VZG Koprivnica.

Foto: Sonja Markić

Facebook Comments