Nakon što su nedavno Slatke delicije otvorile slastičarnicu na novoj adresi (Trg Mladosti 2), odmah tik do History bara koji u ovom trenutku i dalje radi najbolju kavu u Koprivnici, posjetili smo ih na novoj lokaciji o kojoj se za sada samo pozitivno priča.

Terasa na dobroj lokaciji nedaleko koprivničkog parka ugodno je mjesto za pojesti kolač ili se osvježiti u sladoledu. Prijašnja lokacija Slastičarnice Zagorje koja se nalazila u neuređenoj poslovno-stambenoj zgradi Martinovka nikako nije bila dobar poslovni potez, iako je i stari prostor imao svoj šarm.

U to vrijeme kada smo recenzirali sladoled koji smo ocijenili kao najbolji u Koprivnici, kolači su bili korektni, no ipak previše “margarinasti”, dok su poneki sadržavali previše šećera. Najveća zamjerka je bila slab i nemaštovit izbor kolača uz neke solidne torte koje su imale slastičarskog potencijala.

Danas Slatke delicije su ipak nešto drugo, interijer koji odiše francuskim šarmom, slatkim detaljima i modernim minimalizmom lijepo je zaokružio cijelu priču u ovom dijelu grada koji napokon dobiva status koji je nekad imao.

Što se tiče samih kolača moramo priznati da smo ugodno iznenađeni – širok izbor estetski lijepih torti, novih kolača pa do standardne klasike koju bi svaka lokalna slastičarnica trebala imati. S obzirom da smo htjeli probati nešto drugačije izabrali smo millefeuille s ribizlom, tortu limun badem i čokoladnu tortu. Naravno sve smo to dodatno zasladili sladoledom od čokolade u kombinaciji s rižom, bananom i mangom.

Francuska slastica millefeuille pravo je oduševljenje

Klasična torta od čokolade bila je veoma dobra, kombinacija tamne čokolade i fine čokoladne kreme napravljena je baš po našem ukusu, ni preslatka ni preteška, stoga pohvala za izvedbu i izrazitu kremoznost i mekoću biskvita.

Torta limun badem jako osvježavajuća, biskvit taman mekan, a badem ne prevladava, dok limun lijepo osvježava cijeli kolač. Mala zamjerka što se blago osjeti margarin, ali kolač je korektno izveden pa tu ne možemo previše prigovarati. Maslac kao baza bi vjerojatno tu tortu diglo na još veću razinu, ali s obzirom na prihvatljivu cijenu, možemo reći da je postignut balans.

Za kraj probali smo lokalnu inačicu popularne francuske slastice millefeuille koja se najčešće priprema od fine kreme od vanilije u kombinaciji sa svježim jagodama i malinama između slojeva hrskavog lisnatog tijesta. Ovdje su to napravili s ukusnim i blago kiselkastim ribizlom i za taj kolač možemo bez oklijevanja reći da je najbolji kolač u Slatkim delicijama. Hrskav, kremast i osvježavajuć – jednom riječju idealan za ljeto uz neku dobru kuglicu sladoleda.

Sladoled je standardno bio dobar – banana nas nije toliko oduševila, dok su čokolada i mango bili odlični. Espresso koji u starom Zagorju nije bio dobar sada je bio dovoljno kratak i korektnih aroma. Usluga za svaku pohvalu, osoblje nasmijano, profesionalno, brzo i uslužno.

Ambijent 5/5
Cijene 5/5
Sladoled 4/5
Kolači 4/5
Usluga 5/5

M.Mirković/prigorski.hr