Članovi Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica sastali su se danas na svojoj prvoj sjednici.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je i ujedno otvorio sjednicu predsjednik Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec. Zamjenik župana Darko Sobota također je pozdravio prisutne i uputio čestitke za uspješan rad u protekloj godini te istaknuo kako će suradnja između Koprivničko-križevačke županije i Gospodarskog vijeća biti bolja i kvalitetnija u 2016. godini. Predsjednik Habijanec podnio je Izvješće o radu Županijske komore Koprivnica za 2015. godinu te naveo sve što se radilo u prošloj godini s posebnim naglaskom na pet održanih sjednica.

Nakon Izvješća o radu, predsjednik Habijanec prezentirao je Plan rada za 2016. godinu i govorio o tematskim sjednicama koje će se doticati tema poput dualnog obrazovanja, uloge školskog sustava u poticanju gospodarstva Županije, strukture zaposlenih na području Županije i mnogih drugih.

Predsjednik Upravnog odbora tvrtke KTC d.d. Ivan Katavić govorio je o razvoju poljoprivredne proizvodnje u ruralnim krajevima kroz povezivanje malih proizvođača s velikim trgovačkim lancem KTC d.d. Katavić se potom osvrnuo na razvoj KTC-a naglasivši kako prati potrebe sela i pri tome nadodao kako je u sklopu tvrtke otvoreno 20 fito apoteka koje su na usluzi poljoprivrednim proizvođačima.

Sjednici su prisustvovali županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanović te gospodarstvenici i predstavnici županijskih tvrtki.

prigorski.hr/kckzz.hr

foto: kckzz.hr