Konstrukcijska obnova zgrade na Trgu hrvatskih branitelja, Bjelovarčanima poznatija kao zgrada Vodotehne, bit će dovršena do 30. lipnja, procjenjuju izvođači radova vrijednih 2,3 milijuna eura, a kako su rekli u četvrtak, na gradilištu je svakodnevno 40-ak radnika.

Iako je rok za dovršetak radova koji se financiraju iz Fonda solidarnosti vrlo kratak, tek nešto više od tri mjeseca, zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i angažmanu dodatnih podizvođača, dosad ih je uspješno dovršeno više od 60 posto, čulo se u četvrtak na konferenciji za novinare.

Direktor Hidroregulacije, tvrtke koja je taj posao dobila na javnom natječaju, Dominik Nervo rekao da su na gradilištu svaki dan, a osim zaposlenika te tvrtke, radove izvode i podizvođači, uglavnom tvrtke i obrti s bjelovarskog područja.

Gradilište je obišao i gradonačelnik Dario Hrebak, koji je istaknuo da je riječ o zahtjevnom poslu.

„Ovdje je riječ o konstrukcijskoj obnovi zgrade, veličine tri tisuće četvornih metara, koja se nalazi u centru grada. Unatoč svim izazovima, radovi dobro napreduju i drago mi je što su izvođači potvrdili da će biti dovršeni u roku”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da je u tijeku natječaj za izradu projektne dokumentacije za cjelovitu obnovu te zgrade, a ukupni trošak procjenjuje se na deset milijuna eura.

Nakon obnove zgrada bi trebala poslužiti kao digitalni inovacijski centar (HUB), a njome će upravljati gradska tvrtka Tehnološki park.