Propao je prvi pokušaj konstituiranja Županijske skupštine Zagrebačke županije. Naime, članovi Skupštine nisu se usuglasili oko formiranja Mandatnog povjerenstva, koje verificira mandate članova Skupštine kako bi onda ona nastavila sa svojim radom.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić pojasnio je kako je to procedura koju treba odraditi kako bi se izabrao predsjednik Skupštine i tim činom je Skupština konstituirana. -Za mjesec dana, najkasnije, imamo novi pokušaj, ako se to i tada ne dogodi ide treći pokušaj, a ako i tada se ne konstituira, idu novi izbori za Županijsku skupštinu – objašnjava Kožić.

stjepan kozic

Na pitanje novinara radi li se zapravo o tome da nema konsenzusa oko toga tko će biti predsjednik Skupštine, Kožić je odbacio tu teoriju. -Imamo potpisan sporazum i znamo tko čini većinu u Skupštini i temeljem toga smo željeli odraditi ovu sjednicu, ali do toga nije došlo – kazao je Kožić te dodao kako je kandidat većine za predsjednika Skupštine Mato Čičak (HDZ), a tu većinu čine HDZ, Nezavisna lista Stjepan Kožić i Domovinski pokret.

stjepan kozic (2)

SDP-ov Mihael Zmajlović kazao je kako uopće ne sumnja da će HDZ sastaviti većinu. – Očito se nisu dogovorili oko raspodjela funkcija odnosno fotelja, no ponavljam imamo 30 dana da se odluči s kime će se sastavljati većina – istaknuo je Zmajlović.

Mihael Zmajlovic

Barbara Knežević iz Domovinskog pokreta kazala je kako Domovinski pokret nije stranka koja trguje funkcijama, nego su oni korektiv dosadašnjim načinima vladanja. -Danas se nismo uspjeli dogovoriti oko nekih temeljnih točaka programa. Bilo je malo vremena, ali vjerujem da ćemo preći te sitnice i konstituirati Skupštinu. -kazala je dodavši kako će, ako im se ponuditi, prihvatiti mjesto potpredsjednika Skupštine, ali ne pod svaku cijenu.

Županijska skupština Zagrebačke županije nije konstituirana

Patrik Macek/PIXSELL

Županijska skupština Zagrebačke županije nije konstituirana

Patrik Macek/PIXSELL

barbara knezevic skupstina zagrebacke zupanije (2) skupstina zagrebacke zupanije (3) skupstina zagrebacke zupanije (4) skupstina zagrebacke zupanije skupstina zagrebacke zupanije (7) skupstina zagrebacke zupanije (5)