Danas je održan drugi pokušaj konstituiranja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i danas je to vladajućoj većini pošlo za rukom.

Na sjednici je nazočilo 35 od 37 vijećnika, a za predsjednika županijske skupštine je s 20 glasova “za” izabran Damir Felak (HDZ).

Suzdržanih je bilo 7, a protiv 8 vijećnika. Zdravko Matotan (Most) i Vjekoslav Maletić (MREŽA) izabrani su za potpredsjednike Županijske skupštine.

Župan Darko Koren rekao je kako 20 vijećnika garantira stabilnu vlast u Koprivničko-križevačkoj županiji dodavši kako zna da je bilo pritisaka na pojedine vijećnike. -Idemo u novi ciklus i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja onih koji su nas birali – rekao je Koren.

Predsjednik Damir Felak zahvalio je svima na podršci i čestitao izabranim potpredsjednicima. – Očekujem da nakon burnog konstituiranja da će svih 37 članova Skupštine raditi za boljitak Županije.  Držat ću se poslovnika i statuta. Kao vladajuća većina od dosta stranaka, nastojat ćemo poštovati sve zahtjeve vladajuće većine, ali i prijedloge onih koji su u oporbi – rekao je Felak.

Saborski zastupnik Darko Sobota pridružio se čestitkama. – Drago mi je da je u drugom pokušaju konstituirana Županijska skupština, što su građani Podravine i Prigorja očekivali – rekao je Sobota i pozvao oporbu na suradnju.

Većinu u Županijskoj skupštini čine vijećnici HDZ-a, MREŽA-e, MOST-a, HSS-a i nezavisnih vijećnika Marija Rajna.

skupstina1 skupstina2 skupstina3 skupstina11 skupstina12 skupstina13 skupstina14 skupstina15 skupstina16 skupstina17 skupstina18 skupstina19 skupstina20 skupstina21 skupstina22 skupstina23 skupstina24 skupstina25 skupstina26 skupstina27