U prostorijama Županijske uprave danas je održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske i romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Ljubica Belobrk Flamaceta i Ana Mušlek.

Sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, župan je sazvao sjednicu i vodio prvi dio, ujedno čestitavši novoizabranim vijećnicima. Nakon što je utvrđeno prisustvo većine članova, sjednicu je vodio Jovo Manojlović, obzirom da je na izborima za članove Vijeća dobio najveći broj glasova, te je predstavio Izvješće o rezultatima izborima.

U nastavku sjednice proveden je postupak izbora predsjednika, zamjenika predsjednika i troje potpredsjednika Vijeća. Tajnim glasovanjem za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine izabran je Jovo Manojlović, za zamjenika predsjednika Gojko Leban, dok su za potpredsjednike izabrani  Branko Dulikravić, Tara Branković i Nenad Usorac.

Predsjednik Manojlović zahvalio je okupljenima na povjerenju, dodavši kako će odgovorno obavljati svoju dužnost u skladu s Ustavom RH te zakonskim i podzakonskim propisima, na korist svih pripadnika srpske nacionalne manjine. Ujedno je zahvalio Županiji na odličnoj suradnji, uz želju da se tako nastavi i u budućnosti, s čime se složio i župan Koren.

U Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko – križevačke županije izabrani su: Dejan Badalin, Tara Branković, Branko Crljenica, Obrad Ćetojević, Branko Dulikravić, Emina Đurašević, Marija Golubović, Slobodan Grubačević, Milka Guggi, Mihajlo Kolar, Goranko Latković, Gojko Leban, Dragica Mamula, Stevo Mandić, Goranka Manojlović, Jovo Manojlović, Izvorinka Milinčić, Nikola Ostojčić, Nikica Štibić, Nenad Uskorac, Miladin Vitanović, Veljko Vitanović, Marija Vranković i Slobodan Vucelić.

romsko vijeće

Sjednicu Vijeća romske nacionalne manjine vodio je Franjo Horvat, obzirom da je na izborima za članove Vijeća dobio najveći broj glasova, te je predstavio Izvješće o rezultatima izborima.

U nastavku sjednice proveden je postupak izbora predsjednika i zamjenika predsjednika. Tajnim glasovanjem za predsjednika Vijeća izabran je Franjo Horvat, a za zamjenika predsjednika Martin Orušuš.

Predsjednik Horvat zahvalio je okupljenima na povjerenju, dodavši kako će odgovorno obavljati svoju dužnost u skladu s Ustavom RH te zakonskim i podzakonskim propisima, na korist svih pripadnika romske nacionalne manjine. Župan i predsjednik Horvat složili su se kako je važno da se odlična suradnja Vijeća i Županije nastavi i u budućnosti.

U Vijeće romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije izabrani su: Suzana Balog, Franjo Horvat, Alen Horvat, Dominik Horvat, Dragica Horvat, Dražen Horvat, Enis Horvat, Ivan Horvat, Kemal Horvat, Milorad Horvat, Ljiljana Horvat, Natalija Horvat, Renata Horvat, Silvija Horvat, Slađana Horvat, Stevo Horvat, Vladimir Horvat, Zoki Horvat, Zoran Horvat, Mitar Mirić, Božidar Oršoš, Željko Oršoš, Martin Oršuš i Nedjeljko Oršuš.