Međunarodna konferencija ”SuperMinds: Mind The App” posvećena aplikacijama, mobile developmentu, tehnologijama i proizvodima za iOS i Android, održat će se 14. i 15. rujna na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, najavili su u utorak organizatori.

Organizator konferencije je Superology, tech kompanija iz Zagreba, radi poticanja razmjene znanja, rješavanja zajedničkih izazova i dvosmjerne interakciju lokalne i globalne tech zajednice.

Prvi dan konferencije, 14. rujna, rezerviran je za iOS, u ulozi govornika gostuju Paul Hudson, jedan najvećih svjetskih stručnjaka za Swift i kreator aplikacija koje koristi više od 30 milijuna ljudi, te Mattt, developer s desetogodišnjim iskustvom u Appleu, koji će 15. rujna održati i, dvosatnu radionicu za dvadesetak osoba.

Prvog dana konferencije također će govoriti će Ivana Lubar, iOS inženjerka iz Runtastica, tvrtke koja razvija istoimenu Adidasovu sportsku aplikaciju s preko 380 milijuna preuzimanja, te Adis Mustedanagić, developer s desetak godina iskustva u mobileu, od čega polovicu na menadžerskim pozicijama.

Tema drugog dana konferencije, 15. rujna, je Android, a govornici su Eliza Camber, Android developerka u nizozemskom Pixplicityju i Christina Lee iz Pinteresta gdje radi kao senior softverska inženjerka.

Za konferenciju su dostupne dvodnevne i jednodnevne ulaznice te određeni broj studentskih ulaznica. Ulaznice se mogu pronaći na stranici https://s-o.dev/mta.