Nakon dobro posjećenih prvih pet evenata 18. Culture Shock Festivala u Križevcima, slijedi najatraktivniji događaj festivala – koncert Matije Dedića.

Deset godina nakon nastupa Arsena Dedića na 8. Culture Shock Festivalu, Matija Dedić izvodi album “Matija svira Arsena”. Matija je odabrao 12 pjesama svog oca i stvorio antologijski album “Matija svira Arsena” koji nakon sedam godina još uvijek nije izgubio na svježini.

Prije nešto više od šest godina osvojio je šest Porina s albumom “Matija svira Arsena”, a glazbeni kritičar Zlatko Gall ocijenio je:

“Takvu je posvetu ćaći mogao napraviti samo sin. Ne samo zbog emocija koje su utkane u svaku odsviranu notu ovog intimističkog klavirskog zapisa već i zbog istog genskog materijala. Ili, najjednostavnije rečeno, talenta koji su podijelili Dedići senior i junior”.
Koncert je dosad hvalila i publika i kritika, a križevačka publika ima ga priliku poslušati u petak 30. rujna u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti u Križevcima u poslovnici Mail Boxes Etc. u Ulici bana Josipa Jelačića 1 i online putem Entrija po cijeni od 30 i 40 kuna. Link za kupovinu online ulaznica OVDJE.

Culture Shock Festival već 18. godinu organizira udruga P.O.I.N.T. kao spoj obrazovanja, suvremene umjetnosti, kulture i društvenih događanja uz kvalitetne i aktualne izvođače, predavače i izlagače. Partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.