Koncertom na zagrebačkom stadionu Šalata 7. lipnja 2024. godine Zabranjeno pušenje obilježit će 40 godina od objave njihova prvog albuma „Das ist Walter“.

„Zenica Blues“, „Selena, vrati se, Selena”, „Anarhija All Over Baščaršija”, „Šeki is on the Road Again” i ostali vječni hitovi nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Walteru (sarajevskom ilegalacu iz 2. svjetskog rata).

Na velikom open air koncertu na Šalati Zabranjeno pušenje provest će publiku kroz najbolje iz svoje bogate karijere, a na set listi uz Walterao naći će se i dobro poznati likovi poput Pišonje i Žuge, Fikrete, Guzonjinog sina, Ibre, Halida i “djevojčica kojima miriše koža”.

Dobro uhodanu postavu čine Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec. Noviji dodatak ekipi je talentirani skladatelj i svirač usne harmonike, višestruki dobitnik Porina, Tomislav Goluban.

Svojim revolucionarnim pogledom i idejama, Zabranjeno pušenje još su davne 1980.godine unijeli novu energiju i pravac u glazbu i društvo. Od tada do danas, nakon dvanaest studijskih i šest live-kompilacijskih albuma, održavaju istu razinu kvalitete i energije.

Kao kruna njihovom stvaralaštvu i radu, međusobnim vezama te vezom sa Sarajevom, točnije Skenderijom, 2022.godine nastao je film „Svjetla Sarajeva“, u režiji Srđana Perkića. Film, za koji je Davor Sučić napisao scenarij, ove je godine osvojio nagradu “Audience Award” za najbolji dokumentarni film na 18. South East European Film Festivalu u Los Angelesu, kao i na još šest drugih festivala.