Koncert Maestru u čast u Božićnom izdanju

12. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Koncert Maestru u čast u Božićnom izdanju


Tradicionalni koncert Maestru u čast, kojim Tamburaški orkestar KUD-a Podravka odaje počast svom dugogodišnjem dirigentu Kreši Lukačiću, ove će godine imati svoje Božićno izdanje.

Uz omiljene skladbe velikog glazbenog pedagoga koji je u KUD-u Podravka odgojio generacije tamburaša, na koncertu će se svirati i napjevi posvećeni Božiću. Pored ostalog po prvi put bit će izvedena skladba Badnja večer koju je komponirao Jurica Hrenić, nasljednik Kreše Lukačića na čelu Podravkinog tamburaškog orkestra, a čut će se i omiljene pjesme White Christmas i Sretan Božić svakome.

maestru u cast

Uz Tamburaški orkestar, Ženski vokalni sastav, Literarnu sekciju i Likovnu sekciju KUD-a Podravka, na koncertu će nastupiti i brojni gosti, učenici i štovatelji djela velikog maestra koji je ostavio neizbrisivi trag u kulturi Koprivnice, Podravine i Hrvatske. Tako će na pozornici Domoljuba nastupiti tamburaški sastavi Čivije, Štimung i Cure iz Centra, BeHaVe Trio kojeg čine Ferdinand Buhanec, bas,Jurica Hrenić, klavijature i Goran Vdović, bubnjevi, te solisti Stela Strnad, Klaudija i Leonardo Ivačić i Marko Košutić.
Glazbena večer održat će se u srijedu, 13. prosinca s početkom u 19 sati u koprivničkoj dvorani Domoljub, a ulaz je besplatan.

prigorski.hr

Facebook Comments