Javne zelene površine u Bjelovaru od petka održavat će gradska tvrtka Komunalac, a zbog novog posla zaposleno je 15 novih radnika, od kojih većina već ima iskustva u hortikulturnim radovima, rečeno je na konferenciji za novinare.

Djelatnici Komunalca održavat će oko 750.000 četvornih metara zelenih površina, brinuti o oko 2500 stabala i održavati 41 dječje igralište. Javne zelene površine prethodno je održavao Cvjetni atelje Marina, no tom je obrtu ugovor istekao potkraj prošle godine, a postupak javne nabave za sljedeće četverogodišnje razdoblje nedavno je poništen.

Gradonačelnik Dario Hrebak smatra da će Komunalac kvalitetno odrađivati nove poslove,  te da će grad do Uskrsa biti dobro sređen. Prioritet je uređivanje središnjeg gradskog parka.

Predsjednica Uprave Komunalca Ivana Jurković Piščević kazala je da se na natječaj za 15 novih radnih mjesta prijavilo 70-ak osoba. U međuvremenu je registrirana nova djelatnost i proveden jednostavni postupak javne nabavke za nabavu manjih strojeva i opreme.

U planu je nabava profesionalnih kosilica za uređivanje javnih površina putem javne nabave, a u međuvremenu će se taj posao obavljati unajmljenom kosilicom.