Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina ponovio je u Bribiru, prije sastanka s članovima SDP-a s crikveničko-vinodolskog područja, da SDP treba i može biti bolji.

Ovdje, kao i drugdje u Hrvatskoj, govorit ću kakav je SDP i kakav bi trebao biti, rekao je Komadina uoči početka susreta s članovim stranke u ponedjeljak navečer u Bribiru. SDP treba i može biti bolji i zbog toga su potrebne promjene u stranci, treba “okupljati, a ne gubiti ljude, decentralizirati i demokratizirati stranku”, rekao je.
“Treba vratiti socijaldemokraciju u SDP a SDP vratiti članovima. To jedino možemo učiniti ako promijenimo modele rada u stranci, a to znači da se model biranja jedan član – jedan glas proširi na više tijela i organa, da se preferencijalno biraju ljudi za liste za Sabor i Glavni odbor do toga da imamo predizbore za funkcije izvršne vlasti”, rekao je. “Drugim riječima, da članstvo odlučuje o politikama i kadrovskoj politici stranke i o pravilima igre u stranci”, istaknuo je.

Napomenuo je da su vinodolska općina, Crikvenica i Novi Vinodolski kraj njegovih korijena, a da mu je i supruga iz Bribira. “Ovo doživljavam svojim krajem. No, to je i cijela županija, i Rijeka gdje sam se školovao i odrastao i sad Opatija gdje živim”, kazao je Komadina, koji se nakon Bribira susreo i sa stranačkim članstvom u Kraljevici.
(Hina)

fah