Kod otoka Vira jet-ski je u subotu u moru teško ozlijedio Slovakinju koja je zbrinuta u Općoj bolnici Zadar, a provedena su i tri hitna medicinska prijevoza pacijenata – dva u dubrovačku i jedan u zadarsku opću bolnicu, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo mora prometa i infrastrukture.

Slovakinja je stradala jučer oko podneva na tzv. napuhancu kojeg je vukla brza brodica, kada je na nju naletio jet-ski i teško su ozlijedio. Nakon intervencije Lučke kapetanije Zadar i Hitne medicinske pomoći Zadar, pacijentica je zbrinuta u zadarsku Općoj bolnici.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi se u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar, u suradnji sa Policijskom upravom zadarskom te Županijskim državnim odvjetništvom, priopćilo je Ministarstvo.

Tijekom jučerašnjeg dana provedena su i tri hitna medicinska prijevoza pacijenata (MEDICO akcija) – dva u dubrovačkom i jedan u zadarskom arhipelagu, odnosno s otoka Lopuda i Koločepa u Dubrovnik te s Oliba u Zadar.

Prvu MEDICO akciju Dubrovačka lučka kapetanija, u suradnji s Hitnom medicinskom pomoći Dubrovnik, pokrenula je 6,15 sati zbog državljanina Hrvatske teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći, a drugu u 18.45 zbog državljana Izraela ozlijeđenog pri padu između brodice i rive u more. Oba pacijenta zbrinuta su u Općoj bolnici Dubrovnik.

Treću MEDICO akciju proveli su službenici Lučke kapetanije Zadar i Hitne medicinske pomoći Zadar radi hrvatske državljanke. Pacijentica je zbrinuta u Općoj bolnici Zadar.

O izvanrednim događajima tijekom vikenda Upravu sigurnosti Ministarstva izvijestila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka), navodi se u priopćenju.