KOD KRIŽEVACA Zaprijetio zetu i kćeri da će ih ubiti; sud mu odbio žalbu

23. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Križevci KOD KRIŽEVACA Zaprijetio zetu i kćeri da će ih ubiti; sud mu odbio žalbu

Ilustracija/Pixabay


Stjepan iz okolice Križevaca kriv je za prijetnje smrću zetu Marku i kćeri Jeleni. Odlučio je tako Općinski sud u Bjelovaru koji je odbio njegovu žalbu na prvotnu okrivljujuću presudu.

Naime, optuženi Stjepan uputio je prijetnje smrću spomenutom Marku koje su njega ustrašile i uznemirile. Kako sud navodi, tim više jer su svi spomenuti već više godina u lošim odnosima s optuženikom.

Prema njihovim navodima, istjerao ih je iz kuće, a boje ga se i zbog njegove nagle naravi i psihičke bolesti od koje boluje.

– Navedene riječi bi ustrašile i uznemirile svakog prosječnog građana – istaknuto je u presudi.

Žalba optuženog Stjepana je odbijena iako je isti navodio kako su svjedočenja zeta i kćeri bila neusuglašena. No, sud je zaključio da se radi o neznatnim i nebitnim razlikama u iskazima svjedoka, što se može razumjeti, s obzirom da je oštećenik Marko prenosio izrečene prijetnje svojoj supruzi.

Tako je potvrđena prvotno izrečena kazna Stjepanu i to kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci na rok kušnje od dvije godine. Kazna zatvora se neće izvršiti ako optuženik ne počini novo kazneno djelo.

Zbog svega navedenog, Stjepan je dužan platiti 11.640 kuna parničkih troškova.

Facebook Comments