Kod dvojca nedaleko od Čazme pronašli stabljike indijske konoplje i marihuanu

24. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Kod dvojca nedaleko od Čazme pronašli stabljike indijske konoplje i marihuanu

Foto: Pu bjelovarsko-bilogorska


Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru policijski službenici Policijske postaje Čazma su u srijedu, 23. rujna, obavili dvije pretrage obiteljskih kuća, gospodarskih zgrada i okućnica, u jednom mjestu u okolici Čazme kojima se koriste 23-godišnjak i 35-godišnjak.

Pretragom obiteljske kuće kod 23-godišnjaka je pronađena i oduzeta manja količina sasušene zelene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani i dvije drobilice, dok je pretragom okućnice nedaleko gospodarskih zgrada nađeno 9 zasađenih stabljika biljke koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sadnice biljke indijske konoplje.

Pretragom druge obiteljske kuće kod 35-godišnjaka je nađeno i oduzeto: veća količina staklenki ispunjenih zelenom biljnom materijom koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani, veći broj grančica i vrhova zelene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani, prerađeni hladnjak za unutarnji uzgoj marihuane tzv. growthbox.

Droga Čazma3

U gospodarskoj zgradi pronađena je manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani dok je iza gospodarske zgrade pronađeno 12 odsječenih stabljika s ostacima cvjetova i listova koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na stabljike biljke indijske konoplje.

Pretragom okućnice je pronađeno 43 zasađenih stabljika biljke koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sadnice biljke indijske konoplje. U kukuruzištu iza nasada pronađena je jedna tegla sa zasađenom biljkom koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sadnicu biljke indijske konoplje.

Droga Čazma2

Sve pretragom pronađeno će bit dostavljeni na toksikološko vještačenje, a po primitku nalaza slijedi adekvatna prijava protiv 23-godišnjaka i 35-godišnjaka.

Droga Čazma4

Facebook Comments