Knjiga vam kuca na vrata: Djelatnice Gradske knjižnice Đurđevac na električnim biciklima dostavljaju knjige starijim sugrađanima na kućnu adresu

17. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Knjiga vam kuca na vrata: Djelatnice Gradske knjižnice Đurđevac na električnim biciklima dostavljaju knjige starijim sugrađanima na kućnu adresu


Gradska knjižnica Đurđevac još je prošle godine pokrenula novi program pod nazivom Knjiga vam kuca na vrata, a program podrazumijeva dostavu knjiga starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje bi rado čitale knjige, a nemaju mogućnost dolaska u knjižnicu.

– Zato će knjiga pokucati na njihova vrata. Naše vrijedne knjižničarke električnim biciklom te s posebnim mjerama opreza i zaštite u protekla dva tjedna obišle su svoje korisnike i opskrbile ih novim knjigama – naglasili su iz Gradske knjižnice Đurđevac.

Dodali su kako je cilj ovog programa da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu knjižnice, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje.

-Valja spomenuti i suradnju s gerontodomaćicama s područja Grada Đurđevca koje također, prema željama i zahtjevima korisnika, već dostavljaju knjige u domove svojih korisnika. Svi zainteresirani mogu se javiti, ako su u mogućnosti, osobno u knjižnicu ili na broj telefona 048/812-701 kako bi se učlanili i dogovorili periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga – istaknuli su.

Dodajmo kako je ova usluga besplatna za sve koje se za nju prijave.

Facebook Comments