RAZGOVOR S POVODOM

Udruga K.V.A.R.K (Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture) jedna je od najaktivnijih udruga na području Križevaca, a poznata je i šire, čak i van granica Hrvatske. Krajem rujna vikenda krenula je nova klupska sezona, a uočili smo i neke zahvate na interijeru kao i novitete u samom prostoru Kluba kulture na Mažuranićevom trgu u Križevcima.

-Još krajem srpnja krenuli smo s uređenjem prostora. Prvo smo postavili nova vrata na ulaz u Klub kulture. Također, uredili smo hodnik. To možemo nazvati da se odradilo u prvoj fazi, pa smo svi otišli na ljetni predah te ostatak radova ostavili za rujan. -pojasnio je Saša Lončarić, izvršni direktor Udruge.

Tijekom rujna odrađeni su radovi na zidovima, poravljena oštećenja, neki dijelovi su obučeni u knauf. -Možemo reći da smo malo redizajnirali klub, tako da smo zamijenili bordo boju sa smeđom bojom, koja vuče na boju čokolade. Također, u novoj klupskoj sezoni otvorena će biti i galerija, gdje smo sada riješili struju. Na taj način smo i proširili kapacitet prostora. -kazao je Lončarić dodavši kako su prostor uređivali vlastitim sredstvima i volonterskim radom te tako uštedjeli novac za druge stvari.

-S obzirom da smo prošle godine od prodaje ulaznica i najma razglasa uprihodovali 200 tisuća kuna, uložili smo ih u nabavku dvije nove miksete, jednu od 6 i jednu od 16 kanala. To bi bila ta prva faza adaptacije i pripreme za iduću godinu kada ćemo proslaviti 20 godina Udruge KVARK i 15 godina Kluba kulture. -istaknuo je Lončarić te dodao kako je u planu hodnik “obući” u fotografije od početka Udruge do danas.

-Uz to u toj nekoj drugo fazi želja nam je pojačati rasvjetu, a već sada smo promijenili ovu postojeću. Ono što bih htio naglasiti da mi je drago da su se kroz ovaj period pojavili i neki novi, mladi ljudi i počeli aktivno raditi u Udruzi. -kaže Lončarić.

Inače, novu sezonu otvorili su 2. Danima smijeha, a velika dvorana Hrvatskog doma bila je sva tri dana rasprodana, a pretprošlog vikenda održan je i 4. Festival suvremenih umjetničkih formi, koji  i je na neki način okosnica rada Udruge.

Tako je ova sezona u znaku rođendana, a u tu svrhu pripremit će se i monografija. -Još prije godinu dana oformili smo uredništvo, koje sada priprema sve što se događalo unazad dvadeset godina. Zapravo bit će to više fotomongrafija, ali ima stvarno dosta posla na tome i vjerujemo da će upravo ona biti kruna cijele te priče. -zaključno je rekao Lončarić.

dp/prigorski.hr