U Društvenom Domu u Kloštru Podravskom danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, a svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

U sklopu sjednice, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović i načelnik Općine Jasenice Stipe Vulić potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu, a zatim je general pukovnik u mirovini i počasni građanin Županije Mladen Markač proglašen i počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski. O njegovom životnom putu prikazan je i prigodni film, a uz zahvale na ukazanoj časti, general pukovnik Markač izrazio je zadovoljstvo napretkom Hrvatske, istaknuvši kako ne smijemo zaboraviti žrtve branitelja i način na koji je stvorena ova država. Zahvalio je Općini koja brine o svojim mještanima te Županiji koja ravnomjerno ulaže u sve svoje krajeve, ujedno čestitavši mještanima Dan Općine.

kloštar (1)

Okupljenima se obratila i predsjednica Općinskog Vijeća Marija Šimunko, zahvalivši svima koji su doprinijeli razvoju Općine, a zatim je riječ preuzeo načelnik Pavlović, istaknuvši važnost suradnje Općine, Županije i države te veselje zbog realiziranih projekata.

„Na području općine u tijeku su radovi vrijednosti 20 milijuna eura, a prijavili smo i nove projekte vrijedne 20 milijuna eura. Najvažniji nam je projekt termalnih toplica, koji se realizira u sklopu Razvojnog sporazuma, a koji će donijeti velike koristi, posebno u smislu turizma“, istaknuo je načelnik Pavlović.

kloštar (4)

Župan Koren je kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića prenio pozdrave i čestitke te istaknuo:

„Ponosan sam zbog dugogodišnje suradnje Općine i Županije, a posebno nas veseli što smo zajednički izgradili novu školsku sportsku dvoranu, što je kruna našeg partnerstva. Naš put je otvoren novim ciljevima, a u svim planovima imate podršku Županije, kao i svih razina vlasti. Čestitam generalu pukovniku Markaču na priznanju počasnog građanina te se slažem s važnošću zajedništva i skromnosti, što on često naglašava. Također čestitam i na Sporazumu o prijateljstvu s Općinom Jasenica. Svi uspjesi koje je ova Općina ostvarila dovoljno govore o vašem radu te se nadam kako ćemo zajednički graditi još bolje općine, gradove, županije i cijelo društvo. Čestitam vam na svim postignućima i želim vam da u veselju proslavite Dan Općine!“

kloštar (3)

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota pozdravio je uime Predsjednika Hrvatskog sabora, kao i saborskih zastupnika Josipa Đakića i Mišela Jakšića, uz riječi:

„Čestitam generalu pukovniku Markaču na ovom priznaju, a Općini na svim projektima koje je realizirala, kao i na budućim planovima. Mi Podravci smo previše samozatajni te nas ponekad treba netko drugi pohvaliti i istaknuti naše uspjehe. Ova je općina veliko gradilište, a u pitanju su milijunski iznosi koji će unaprijediti životni standard mještana. Tako je i u drugim općinama, kao i u cijeloj županiji i to nas čini ponosnima jer pokazuje koliko brinemo o razvoju ovog kraja, a ujedno pokazuje potrebu za očuvanjem takvog ustroja. Veselim se budućim investicijama u Općini, vjerujem da ćemo nastaviti odličnu suradnju i čestitam vam vaš Dan!“

kloštar (2)

Uime predstavnika jedinica lokalne samouprave obratio se načelnik Gole Stjepan Milinković te Općini uputio čestitke na svemu ostvarenome.

Za glazbeni ugođaj bile su zaslužne članice ženskog glazbenog sastava Gorbonuk, a obilježavanje Dana Općine nastavlja se bogatim programom.

kloštar (5)

Sjednicu su uveličali i saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednica Uprave tvrtke Podravka Martina Dalić sa suradnicima, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, ravnatelji OB Koprivnica Mato Devčić, načelnici općina, predstavnici ustanova te brojni drugi gosti.

IMG-20230525-WA0001