Križevački laboratorij inovacija za klimu, proteklog petka i subote otvorio je svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje, nudeći im informativno i zabavno iskustvo u prostorima svog ureda, koji je na dva dana bio pretvoren u sunčani dnevni boravak i dječje eko kino.

Spravišče se pokazalo kao idealna prilika za Dan otvorenih vrata KLIK-ovog klimatsko-energetskog ureda, koji se, nakon pauze, ponovno otvorio za građane zainteresirane za teme energetske obnove, klimatskih promjena, solarnih elektrana i teme ulaganja u obnovljive izvore energije. Posjetitelji su imali priliku izračunati uštede na solarima i informirati se o aktualnom pozivu Grada za sufinanciranje energetske obnove.

Provedene aktivnosti

U sunčanom dnevnom boravku ispred KLIK ureda posjetitelji su mogli odmoriti i informirati se o recikliranju, obnovljivim izvorima energije, priuštivom stanovanju, smanjenju upotrebe plastike, očuvanju šuma i ostalim temama.

U eko-kinu postavljenom u prostoru ureda najmlađi posjetitelji su imali prilike uživati u nagrađivanim i svjetski poznatim eko crtanim filmovima, poput „Hedgehogs and the City, „Pig“, „Podlasica“ i „Oh so convenient“ te šarenim motivima oslikavati i bojati platnene torbe.

KLIK-ov tim bio je na raspolaganju za sva pitanja o aktualnom pozivu Grada Križevaca za sufinanciranje izgradnje solarnih elektrana i energetske izolacije tavana, o čemu više možete vidjeti ovdje.

O KLIK-u

KLIK, Križevački laboratorij inovacija za klimu, je energetska zadruga s misijom stvaranja održive i otporne lokalne zajednice na putu energetske tranzicije, prema klimatskoj otpornosti. Kroz aktivnosti u energetsko-klimatskom uredu KLIK okuplja zajednicu, provodi edukativne radionice, pomaže građanima kod projektnih prijava prilikom izgradnje solarnih elektrana, pruža energetsko savjetovanje te surađuje s gradom i partnerima na ispunjavanju zajedničkih ciljeva za dobrobit zajednice.

Više možete saznati ovdje.

Ured je za građane otvoren ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 08.30-12.30 te četvrtkom i petkom od 13.00-17.00, na adresi Ivana Zakmardija Dijankovečkog 8.

Klik Krizevci Dan Otvorenih Vrata 1 Klik Krizevci Dan Otvorenih Vrata 2jpg Klik Krizevci Dan Otvorenih Vrata 3 Klik Krizevci Dan Otvorenih Vrata 6 Klik Krizevci Dan Otvorenih Vrata 7 Klik Krizevci Dan Otvorenih Vrata 8