Košarkaški klub Zadar je u četvrtak, uoči nedjeljne utakmice ABA lige protiv Crvene Zvezde Merdianbet, pozvao navijače na korektno i sportsko navijanje kako bi se izbjegle eventualne sankcije.

“Pred košarkašima Zadra u nedjelju će biti veliki izazov: u Dvoranu Krešimir Ćosić stiže Crvena zvezda Meridianbet, euroligaška momčad i jedna od najuspješnijih momčadi regionalne lige od njezinog utemeljenja. Zadar i Zvezda odigrali su puno velikih utakmica, počevši od polufinalne Goodyear lige, nakon čega je u finalu pao i Maccabi, do prošlogodišnje u Beogradu, kada su Zadrani slavili na veliko iznenađenje sportske javnosti”, stoji u priopćenju KK Zadra objavljenom na klupskim službenim stranicama.

“Za pobjedu protiv velikog rivala košarkaši će morati dati svoj maksimum, naravno i publika koja je u derbijima uvijek bila šesti igrač. Trener Danijel Jusup pozvao je navijače da im daju podršku i u ovoj utakmici, a prema najavama nema sumnje da će Višnjik i ove godine ‘gorjeti'”, dodaje se u priopćenju.

“Kako bi sve prošlo u sportskoj atmosferi i bez ‘repova’ nakon utakmice, molimo navijače da se u svom navijanju suzdrže od neprimjerenih povika kojima se potiču nasilje, nacionalna, vjerska, rasna, spolna mržnja ili netrpeljivost, kao i unošenje transparenata koji bi mogli loše utjecati na imidž kluba i donijeti dodatne sankcije. Također, strogo je zabranjeno ubacivanje predmeta koji bi mogli ozlijediti sudionike utakmice, kao i unošenje zapaljivih ili eksplozivnih naprava”, nastavlja se u priopćenju u kojem klub upozorava što bi se moglo dogoditi ukoliko navijanje ne bude u sportskom duhu.

“Podsjećamo kako je KK Zadru u prošloj i ovoj sezoni do sada izrečeno 92.000 eura kazni, uz povremena zatvaranja dijelova tribine. Nove kazne mogle bi naštetiti financijskoj stabilnosti kluba te ga onemogućiti u postizanju zadanih sportskih ciljeva, a isto tako ukoliko sve kazne ne budu podmirene do ljeta 2024. godine od strane ABA lige j.t.d. prijeti i izbacivanje iz natjecanja.”

Zato KK Zadar poziva svoje navijače da “navijaju i bodre svoje igrače u svakoj akciji, pokažu svima kako se navija za svoj klub i odvedu ga do pobjede u nedjelju”.