Kešer: Vojnovec Kalnički će imati društveni dom, ne damo se vući za nos

24. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Kešer: Vojnovec Kalnički će imati društveni dom, ne damo se vući za nos


Danas su općinski načelnik Mladen Kešer i direktor Komunalnog poduzeća Željko Car obišli kuće u Vojnovcu Kalničkom koje je općina kupila za namjenu društvenog doma Vojnovec Kalnički.

Kešer je iznio svoju viziju uređenja prostora predsjedniku mjesnog odbora Vojnovec Kalnički Franji Mrvčiću koji će uskoro sazvati zbor građana

“Dvije kamene kuće zadržat će svoj izborni oblik kalničke arhitekture samo što ćemo ih obnoviti u izvornom obliku i služit će kao muzej Kalničkih plemenitaša. Veliku kuću ćemo preurediti, u donjem dijelu će biti dvorana za potrebe mjesta, a na prvom katu i potkrovlju uredit ćemo sobe za turizam.

U dvorištu će se urediti dječje igralište sa spravama, a igralište će biti ograđeno.
Nažalost morali smo napustiti lokaciju bivšeg zajedničkog Društvenog i vatrogasnog doma Vojnovca i Hižanovca jer nikako nismo mogli postići zajednički jezik s Općinom Sveti Petar Orehovec i pojedincima iz Hižanovca.

Općini Sveti Petar Orehovec poklanjamo sva naša ulaganja i ništa ih ne tražimo, spremni smo selu Hižanovec i dalje pomagati kao dobri susjedi, ali se više ne damo vući za nos – poručio je načelnik Kešer.

vojnovec1 vojnovec2 vojnovec3 vojnovec4 vojnovec5 vojnovec6 vojnovec7 vojnovec8

Facebook Comments