Na današnjoj šestoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije rasprava se povela oko donošenja Zaključka o davanju pozitivnog mišljenja na imenovanje načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Župan Darko Koren podnio je amandman i rekao kako je već razgovarao s novim načelnikom Dragutinom Vurnekom. -Poznata je procedura imenovanja načelnika Policijske uprave koje je imala i prethodno mišljenje Županijske skupštine na prethodnu odluku ravnatelja policije. U ovom slučaju je došlo do toga da je glavni ravnatelj policije imenovao načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke Dragutina Vurneka, a nama je dano da damo prethodno mišljenje o nečemu što je već gotovo – rekao je Koren i dodao kako je i načelnik svjestan ovog proceduralnog problema.

-Uputili smo ministru Božinoviću i ravnatelju policije prijedlog da se ta procedura izmjeni da se davanje prethodnog mišljenja Županijske skupštine izbaci ili da se procedura poštuje i da se daje prethodna suglasnost – zaključio je.

Mladen Kešer (SDP) izrazio je nezadovoljstvo radom policije. -Vjerujem da će novi načelnik obavljati posao puno bolje nego što je to obavljao prijašnji načelnik. Nadam se da će biti pošten, pravedan i da će policija obavljati svoj posao, a ne po političkim linijama izlaziti na određene intervencije – manifestacije. Bio sam svjedok kad sam radio manifestaciju na području Kalnika da su turiste svlačili do gaća da bi mogli ući u krug Starog grada Kalnika. Zamislite akcije su se zvale – akcija Kalnik. Reagiram kao načelnik i molim novog načelnika policije da ne nasjeda na trikove i neka bude pravi upravitelj Policijske uprave koprivničko-križevačke – poručio je Kešer.

Predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak podsjetio je Mladena Kešera da on više nije općinski načelnik.

“Onda budem župan”, dobacio je Kešer.