Kešer: ‘Hrg, Felak, Lacković i Madjer više ne smiju biti saborski zastupnici’ | Ostojić: ‘Koprivničko-križevačka županija je postala županija slučaja i afera’

21. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Kešer: ‘Hrg, Felak, Lacković i Madjer više ne smiju biti saborski zastupnici’ | Ostojić: ‘Koprivničko-križevačka županija je postala županija slučaja i afera’


Na jutrošnjoj konferenciji za medije koprivničko-križevačkog SDP-a predsjednik organizacije Mladen Kešer kazao je kako će budući saborski zastupnici SDP-a morati odrađivati posao koji to nisu sadašnji zastupnici iz županije odradili. -To su Branko HrgDamir Felak, Željko Lacković Mladen Madjer, koji više ne smiju biti zastupnici, jer za Podravinu i Prigorje nisu učinili dovoljno. Podravina je odsječena od ostatka Hrvatske. -kazao je Kešer.

-Danas sam se trebao dovesti brzom cestom barem do Kloštra, ali nisam. Podravci ne mogu niti za Osijek brzom cestom niti za Zagreb brzom cestom. SDP se zalaže za daljnju izgradnju brze ceste Križevci-Koprivnica-Mađarska, brze ceste Varaždin-Koprivnica-Đurđevac-Virovitica-Osijek, spojne ceste Kalnik-Varaždinska županija, drugog kolosijeka Zagreb-Križevci-Koprivnica-Mađarska. Pruga je osobito važna zbog najvažnije strateške prehrambene tvrtke, a to je Podravka, koju moramo vratiti na listu strateških tvrtki. -ističe Kešer te dodaje kako je nužna cjelokupna obnova bolnice i usmjeravanje iste u centar izvrsnosti, izgradnja dodatnih domova za starije i nemoćne kao i izgradnju sportskih dvorana.

-Sve se to može napraviti u jednom mandatu. Ne može Podravina,Prigorje, Koprivničko-križevačka županija biti drugi ešalon Vlade. -kazao je Kešer.

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić  uvodno je rekao kako je Koprivničko-križevačka županija jedina u Hrvatskoj u kojoj je koronavirus ušao i u dom za starije i nemoćne i u bolnicu. -Dobro je da je ravnateljica (Vesna Križan, op.a.) dala ostavku. Ali, to je trebala napraviti i puno prije, kada je uzela od štićenice stan za mjesto u domu. Stara je bila krilatica imaš kuću vrati stan, ali kod HDZ-a je krilatica imaš stan, daj ga meni, a ja tebi postelju u domu. -istaknuo je Ostojić kazavši kako je ostavka ravnateljice Križan zakašnjela.

Ostojić se potom osvrnuo i na situaciju u koprivničkoj Općoj bolnici. -Ravnatelj je bio dugogodišnji ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu. Osobno sam u hitnoj radio 3 godine. Častan posao. Tamo se nauči trijaža. Stoga je neshvatljivo ako je trijaža napravljena u hitnom prijemu, kako je virus ušao u bolnicu. -pita se Ostojić dodavši kako u klinici gdje radi, zbog dobre trijaže, visu nije ušao.

-Zašto nisu ovdje došli ministar Beroš i ministrica Bedeković? Zašto izbjegavaju Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju? – pita se Ostojić.

Potpredsjednik SDP-a prozvao je i saborskog zastupnika HDZ-a Damira Felaka, zbog prodaje poslovnog prostora, Robertu Markulinu kolegi iz HDZ-a za 700 tisuća kuna za potrebe Nogometnog saveza. -Zašto Felak nije lobirao za brzu cestu? Zašto nije ovdje nije doveo Butkovića? -priupitao je Ostojić.

-Bivši Plenkovićev potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier kazao je kako HDZ-om vlada klijentelizam i korupcija. To nisam rekao ja. Zaguglajte, pa ćete vidjeti. -kazao je Ostojić.

-U HDZ-u postoji grupa BBB – Beroš, Bedeković, Butković, koji se tiču ove županije. Zašto Beroš nije došao zbog bolnice? Zašto Bedekovićka nije došla zbog Doma za starije i nemoćne? Zašto Butković nije došao zbog brze ceste? Zašto ih Felak nije doveo? Možda zato jer ih se srami? Jer se boji loše statistike? Ili su svjesni što su napravili ovoj prekrasnoj županiji. Umjesto da budete broj jedan, vi ste postali županija afera – istaknuo je Ostojić.

Na pitanje novinara oko imena za listu Ostojić je kazao kako će to biti slatka briga. -Liste će biti poznate za 15-ak dana, a SDP će poštovati princip da ide jedan SDP-ovac, pa jedna SDP-ovka odnosno jedna ženska, pa jedna muška osoba itd. -kazao je Ostojić.

Također, na pitanje oko afere putnih naloga Mladen Kešer je rekao kako ne predstavlja uteg SDP-u. -Spremam sam stati pred streljački vod. Time sam sve rekao. -kazao je zaključno Kešer.

Facebook Comments