Čelnici Hrvatske narodne stranke Koprivničko-križevačke županije prije nekoliko su dana održali kavu s novinarima. Tema razgovora bili su aktualni, ali i budući projekti Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kojim upravlja ministar iz redova HNS-a.

– Veseli me što mogu najaviti da je i koprivnička Opća bolnica po posljednjem Pozivu Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za energetsku obnovu javnih zgrada uspjela osigurati bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od gotovo 6.000.000  kuna – rekla je Jasmina Pavlović, predsjednica Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županiji. Riječ je o dva projekta energetske obnove zgrade praonice rublja i paviljona OB „Dr. Tomislav Bardek“, za što su ugovori potpisani ovih dana i vjerojatno su već stigli prijavitelju. No, to je tek dio do sad namaknutih bespovratnih sredstava za energetsku obnovu na području županije u koju je do sada uloženo oko 25.000.000 kuna.

hns pavlović kolman

Ukupna vrijednost ovih dvaju projekata prelazi 16,3 milijuna kuna. Ministarstvo je na području Koprivničko-križevačke županije sufinanciralo i druge projekte, kao što su izrada prostorno-planske dokumentacije, zatim projekti komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda te legalizacija objekata u romskim naseljima, za što je u protekle dvije godine izdvojeno više od 3,6 milijuna kuna.

prigorski.hr