Posljedice snažnog nevremena koje je jučer poslijepodne pogodilo Čačince u Virovitičko-podravskoj županiji sanirale su se u subotu tijekom cijelog dana, a zbog tuče i obilne kiše bili su poplavljeni brojni objekti, među njima i dječji vrtić koji je potpuno uništen.

Voda je u vrtiću Lipa prodrla do stropa, popucale su betonske glazure i podovi. Od jutros su ondje bili vatrogasci iz Čačinaca, Zdenaca, Orahovice i Voćina koji su prali blato i čistili mulj kojeg je nanijela vodena bujica. Iznosio se namještaj i drugi inventar iz vrtića, no ravnateljica Dječjeg vrtića Lipa Ana Krmpotić napominje kako je pitanje hoće li se što moći spasiti.

Djecu će se od idućeg tjedna najvjerojatnije premjestiti u privremenim prostorijama u osnovnoj školi.

U Čačincima su također poplavljene brojne ulice, obiteljske kuće, gospodarski objekti  te poljoprivredne površine.

“Štete na poljoprivrednim površinama ćemo tek ustanoviti, još čekamo da nam se ljudi jave. Očekujemo od županije da proglasi elementarnu nepogodu”, rekao je  načelnik čačinačke općine Alen Jurenac.

Osim vrtića, stradala je i zgrada Nogometnog kluba  Mladost. “Sve je uništeno. Apsolutno sve osim cigle. Sve je natopljeno – zidovi, struja, bojleri, namještaj kompletan “, rekao je predsjednik NK Mladost Čačinci Hrvoje Hećimović.

Jako olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom zahvatilo je jučer oko 16 sati područje općina Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane u Virovitičko-podravskoj županiji, a Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata. Najviše je štete u Čačincima. Voda se povukla još sinoć oko  21 sat i ostavila iza sebe velike štete.