Prije godinu dana počela je izgradnja sportske dvorane u Lonjici. S obzirom da su radovi već trebali završiti, vijećnik Tomislav Grežina (HDZ) postavio je pitanje gradonačelniku o dvorani na aktulacu na sjednici Gradskog vijeća.

– Grade se vrtići i dvorane i Grad se zadužuje na 10 godina. Dvorana u Lonjici je trebala biti gotova prošle godine. Građane zanima gdje je zapelo i zašto se nije otvorila. Zašto djeca već nisu popunila dvoranu, što se događa i zašto dvorana nije završena u predviđenom roku?  – upitao je Grežina te dodao kako je nogostup u Lonjici u katastrofalnom stanju.

– Na nogostupu je kamenje, blato i trava. Planirate li sanaciju nogostupa u skorije vrijeme? – upitao je Grežina.

FOT_1114

Gradonačelnik Denis Kralj je odgovorio kako radovi na dvorani kasne i da imaju puno problema s izvođačima radova.

– Važno je da se dvorana i dalje gradi. Radovi kasne, ali izvođači nisu otišli. Vjerujem da će do ljeta biti gotova na radost svih. Cijena dvorane je 18 milijuna kuna, od čega je Grad osigurao 15 milijuna iz raznih izvora. Građane će ta dvorana na kraju malo koštati. Kada govorimo o problemima s izvođačima, koliko nas košta to što HDZ-ova Vlada nije uspjela završiti drugi kolosijek željezničke pruge? Ako država nije sposobna napraviti ovako velike projekte, nije čudo da Grad Vrbovec sa svojih 20 projekata naleti na izvođače koji slabije rade. Ne mogu garantirati da će radovi završiti do ljeta, ali nadam se tome – rekao je Kralj te odgovorio i na pitanje oko nogostupa u Lonjici.

– I Lonjica ima problema s kanalizacijom. Nogostup je raskopan radi radova i čeka se završetak tih radova na kanalizaciji, nakon čega će se nogostup sanirati. Ako se nogostup sanira odmah, morali bi ga ponovo raskopati za šest mjeseci. Pokrenuli su se radovi na kanalizaciji, sanirano je Naselje Stjepana Radića i dio Brčevca. Sada se saniraju Križevačka ulica i Vrbovečki Pavlovec. Nešto se ipak kreće – dodao je Kralj.

FOT_1092