Karlovački gradonačelnik Damir Mandić obišao je u četvrtak radove u sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa i izrazio uvjerenje da će građani na kraju biti zadovoljni “bez obzira na patnju i bol”.

Projekt ukupne vrijednosti 67 milijun eura provodi se diljem grada, kao i u Dugoj Resi i Bariloviću, a javnosti je najpoznatiji po radovima u karlovačkoj jezgri Zvijezdi zbog kojih nastaju oštećenja na stambenim i drugim objektima.

Uskoro bi trebali početi radovi u Bencetićevoj, Gambonovoj i Draškovićevoj, a gradonačelnik je rekao da će prije toga još jednom provjeriti tehnologiju rada. Najveće primjedbe do sada su bile na korištenje talpi (čeličnih blokova) jer one proizvode vibracije štetne po okolne objekte.

“Provedba projekta bila je za Zvijezdu pitanje sad ili nikad. Komunalnu infrastrukturu u Zvijezdi je trebalo u potpunosti rekonstruirati,  bez toga ne bismo mogli razgovarati o obnovi bilo kojeg objekta, a Grad Karlovac će pomoći svima”, poručio je Mandić.

Vjerujem da će ljudi imati strpljenje i razumijevanje jer će se gradski novac spojiti s njihovim i da ćemo Zvijezdu dovesti do razine reprezentativnosti za koju svi smatramo da je mora imati, dodao je.

Voditelj Jedinice za provedbu projekta Vodovoda i kanalizacije Ivan Klokočki kaže kako je u sklopu projekta krajem veljače završen 59. kilometar izgrađene kanalizacije i 49. kilometar odvodnje.

Govoreći posebno o ulaganjima u četvrt Drežnik-Hrnetić, spomenuo je da su vrijedna devet milijuna eura i da su na 65 posto financijske realizacije.

Zahvalio je građanima koji su “pokazali razumijevanje za radove” istaknuvši da će to četvrti dati novu vrijednost kroz poboljšanje infrastrukture.

“Hvala svima koji upućuju prigovore i zahtjeve, to smatramo partnerstvom s građanima, što je nužno da bismo uspjeli udovoljiti njihovim zahtjevima i reagirati prema izvođaču”, rekao je Klokočki.