Karate: Zaretska pobjednica “Top tena”, Bandić uručio pehar pobjednici

28. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sport Karate: Zaretska pobjednica “Top tena”, Bandić uručio pehar pobjednici

Davorin Višnjić/PIXSELL


Azerbajdžanka Irina Zaretska pobjendica je 18. međunarodnog ženskog karate turnira “Top ten” što se održao u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

Zaretska je bila slobodna u 1. kolu. U nastavku je eliminirala našu Sadeu Bećirović s 2-0, Slovenku Lauru Potisk 1-0, a u finalu je bila bolja i od Crnogorke Marine Raković. Trominutna borba završila je rezultatom 1-1, ali je Zaretska do pobjede stigla zahvaljujući “senshuu”, odnosno pravilu prvog osvojenog boda.

Raković je u gornjem dijelu ždrijeba na putu do finala pobijedila drugu hrvatsku predstavnicu Luciju Čatlak sa 7-2, bila uvjerljiva protiv Slovakinje Ingrid Suchankove 6-3 i Slovenke Tjaše Ristić 5-0. Na taj način obje naše karatistice ispale su od kasnijih finalistica, Bećirović od pobjednice Zaretske u četvrtfinalu, a Čatlak od Raković u dvoboju 1. kola.

Pehar pobjednici uručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Na ovogodišnjem natjecanju osim Hrvatske, sudjelovale su i karatistice iz Crne Gore, Slovačke, Slovenije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Azerbajdžana i Mađarske.
Pobjedom Zaretske Azerbajdžan je postao ukupno deveta zemlja, koja se uvrstila na popis osvajačica “Top tena”. Pojedinačno najviše, dvije titule, tijekom osamnaest izdanja “Top tena” ostvarile su hrvatske predstavnice Ana-Marija Bujas Čelan i Maša Martinović (poslije Vidić) te Ruskinja Inga Šerozija.
(Hina)

Facebook Comments