Hrvatski karatist Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju u teškoj kategoriji (+84 kg) na turniru Svjetske karate lige u Antalyi, dok su njegov brat Ivan u poluteškoj kategoriji (-84 kg) i Ema Sgardelli (-50 kg) osvojili brončane medalje.

Anđelo je najprije osvojio prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini bez izgubljenog boda uspjesima nad Škotom Gregom Andersonom (6-0) i Gruzijcem Merabijem Galašvilijem (3-0.)

U četvrtfinalu na “senshu” ili prvi osvojeni bod svladao je Talijana Mattea Avanzinija (2-2), a u polufinalu bio je bolji i od Roba Timmermansa, koji nastupa za Curacao s 2-1. U dvoboju za zlatno odličje Kvesić je uvjerljivo nadvisio Egipćanina Tareka Taha Mahmouda sa 7-3.

Broncu je osvojio Ivan Kvesić u poluteškoj kategoriji (-84 kg). U kvalifikacijskoj skupini četvrtfinale je izborio ostvarivši sve tri pobjede rezultatom 3-0. Istim ishodom završile su borbe protiv Nizozemca Briana Timmermansa, Talijana Andree Minardija i Gruzijca Luke Vasadzea. U četvrtfinalu bio je bolji od Turčina Ugura Aktaša 5-4, a u polufinalu uslijedio je minimalan poraz od Egipćanina Youssefa Badawya 3-2.

U hrvatskom okršaju za broncu mlađi Kvesić uvjerljivo je bio bolji od kolege iz reprezentacije Enesa Garibovića sa 6-0.

Brončano odličje osvojila je i Ema Sgardelli (-50 kg).

Četvrtfinale je također izborila prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini. Ostvarila je pobjede protiv Turkinje Samine Yalcin 8-0, te Njemice Michelle-Sydney Ott 6-0, a remizirala s još jednom turskom predstavnicom Serap Arapoglu Ozcelik 0-0.

U susretu za ulazak među četiri najbolje Ema je pobijedila Talijanku Erminiu Perfetto 1-0, da bi u polufinalu uvjerljiva bila Venezuelanka Yorgelis Salazar 6-1. U meču za brončanu medalju Ema je slavila protiv Španjolke Mireie Oliveira Vizuete 5-0.

Lea Vukoja i Jakov Bunjevac u natjecanju “round-robin” sustavom drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini ostali su nadomak plasmanu u četvrtfinale. Jelena Pehar, Lucija Lesjak i Mia Čačko na istoj razini natjecanje osvojile su treće, a Sadea Bećirović četvrto mjesto.

Na turniru u Turskoj sudjelovalo je 360 karatista iz 60 zemalja.