Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko poručio je u ponedjeljak kako se u hrvatskom društvu ne može tolerirati vrijeđanje drugih, istaknuvši da se zalaže za izjednačavanje kriterija.

“Svi moramo paziti kako komuniciramo u javnom prostoru. Vrijeđanje drugih ne možemo tolerirati. Jednako tako se zalažem za izjednačavanje kriterija. Ne možemo u jednom slučaju posezati čak i za zabranama emitiranja javnih medija, a u drugom slučaju ne vidjeti i ne čuti kad se širi govor mržnje.

Posebno me boli kad su tolerirani slučajevi neprimjerene komunikacije usmjereni prema braniteljima”, napisao je Karamarko na svom facebook profilu.
Naglasio je da moramo voditi računa o tome da svaka neprimjerena komunikacija izaziva odgovor i tome onda nema kraja te bi se svatko od nas trebao suzdržati od izjava koje nekog mogu uvrijediti.

Karamarko se, kako je pojašnjeno iz HDZ-a, svojim porukama referirao na prosvjed protiv trodnevnog oduzimanja koncesije televiziji Z1, odluku Vijeća za elektroničke medije koje je tu mjeru izreklo smatrajući da je Z1 prekršio Zakon o elektroničkim medijima zbog govora mržnje u emisiji “Markov trg” te na emisiju na Z1 koja je bila uzrok trodnevnog oduzimanja koncesije televiziji Z1.

(Hina)

fah