Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kandidat je za ministra branitelja u hrvatskoj Vladi, najavio je to u ponedjeljak navečer u Varaždinu predsjednik HDZ- a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko prije početka obilježavanje 26. obljetnice osnivanja HDZ-a Varaždinske županije.

“Mi smo danas dogovorili, odlučili, da ćemo gospodina Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, predložiti za ministra branitelja i ja sa zadovoljstvom to priopćavam”, rekao je Karamarko pri samom kraju odgovaranja na novinarska pitanja.

karamarko
Na prethodno novinarsko pitanje kako (Herman) Vukušić i (Josip) Jurčević mogu biti savjetnici u Ministarstvu branitelja, koje u ovom trenutku nema ministra, Karamarko je odgovorio da će sada stići novi ministar i da će se vidjeti što će se dogoditi po pitanju savjetnika.
Na činjenicu da tri tjedna nije imenovan ministar branitelja, Karamarko je mišljenja da to nije problem te da je on isključivi „krivac“ za to. Kaže da je obavljao puno razgovora i da je bilo puno kontakata i konzultacija te da je sada stvar „prelomljena“.
Na novinarsko pitanje postoji li problem u komunikaciji s braniteljima odnosno braniteljskim udrugama, Karamarko kaže da nema problema, a da će do sastanka doći kada oni to zatraže.

Dodao je da premijer ima brojne obveze poput današnje u Londonu, ali kada se vrati da nema problema za dogovor oko sastanka, pogotovo sada kada je riješeno pitanje novog ministra.
(Hina)

fah