Iva Landeka, kapetanica hrvatske ženske nogometne reprezentacije, najavila je pobjedu kod Moldavije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatske igračice u Kišnjevu gostuju u petak (17 sati), a do sada je Hrvatska u skupini G ostvarila četiri poraza (dva puta od Italije te po jednom od Rumunjske i Švicarske), jedan remi (protiv Litve 0-0) i jednu pobjedu. Upravo su Moldaviju pobijedile hrvatske nogometašice na domaćem terenu u Puli s 4-0.

“Mi smo tu utakmicu protiv Moldavije jako dobro odigrale. U našoj igri bilo je puno dobrih stvari. Prema tome, ovaj put također očekujemo pobjedu, to uopće nije upitno. Moramo samo potvrditi sve ono dobro što smo radili u prvoj utakmici”, rekla je Landeka te je dodala kako je spomenuta pobjeda bitno utjecala na nju i njene suigračice.

“Od te utakmice smo same sebi rekle da ćemo igrati za golove, Moldavija je ekipa protiv koje se nameće prioritet pobjede. U tom kontekstu posebno se pripremamo u ofenzivnom dijelu, prva utakmica protiv Moldavije dokaz je da možemo postizati golove, ali bilo je i utakmica u kojima je manjkalo stvaranja prigoda s naše strane. Zato smo sad fokusiranije na napadački dio, nadamo se da ćemo sve ono što radimo na treninzima pretočiti u golove na samoj utakmici“.