Bivša ministrica turizma i sporta, te aktualna kandidatkinja s HDZ-ove liste za predstojeće europske izbore Nikolina Brnjac u subotu je poručila da će se, ako bude izabrana, u Europskom parlamentu zalagati za održivi, cjelogodišnji turizam u Hrvatskoj.

Tijekom predstavljanja HDZ-ove izborne liste u Varaždinu Brnjac je najavila da će primijeniti svoje znanje i iskustvo stečeno u ministarskom mandatu, te se boriti za ostvarenje vizije održivog i cjelogodišnjeg hrvatskog turizma, poželjnog za investicije, koji stvara kvalitetna i dobro plaćena radna mjesta te sudjeluje u životu zajednice.

„Podizanje kvalitete hrvatskog turističkog proizvoda i rast plaća zaposlenih u turizmu ciljevi su od kojih neću odstupati. Posebnu ću pozornost posvetiti promicanju mjera kojima će se osigurati bolji položaj za zaposlene u turizmu”, poručila je Brnjac

Poticanjem cjelogodišnjeg turizma stvorili bi se uvjeti za manji udio sezonskog rada u korist stalno zaposlenih kadrova.

Brnjac je poručila i da će se zalagati i za reformu obrazovnog sustava kako bi mladi mogli stjecati vrhunska znanja koja će im otvoriti vrata najpoželjnijih zanimanja u turističkom sektoru.

Obraćajući se okupljenima, istaknula je važnost obrazovanja i znanosti za dugoročnu konkurentnost i gospodarski rast. Kako je naglasila, uloga istraživanja i inovacija prepoznata je za njezina mandata na čelu Ministarstva turizma i sporta, pa su kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti inovacijski projekti kojima se doprinosi razvoju održivog turizma, financirani iznosom od 24 milijuna eura.

Osvrnula se i na predstojeću turističku sezonu, za koju je rekla kako se s pravom očekuje da bi mogla biti najuspješnija u povijesti.