Na Kalniku je u četvrtak, 25. veljače 2016., potpisan koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a i HSU-a povodom predstojećih prijeveremnih općinskih izbora. Navedene stranke sporazumom podupiru Mladena Kešera za načelnika Općine Kalnik i Marija Filipašića za njegovog zamjenika, a formirana je i zajednička lista za vijeće Općine Kalnik.

Sporazum su potpisali u ime HSU-a Božidar Štubelj, ispred HNS-a Sabina Kešer i Željko Car ispred SDP-a.

Idemo zajedno u još jednu pobjedu, žalosni smo što su se dogodili nepotrebni prijevremeni izbori, a HSS i HDZ su tim činom oštetili općinski  proračun za 100 tisuća kuna, jer će toliko koštati izbori, rekao je načelnički kandidat Mladen Kešer.

kešer-kalnik

Kalnik ne smije biti više granica, već poveznica susjednih županija, kazao je Božidar Štubelj (HSU), koji je ujedno i pozvao umirovljenike da podrže Mladena Kešera i Marija Filipašića na prijevremenim izborima, jer su svojim radom pokazali vidljive rezultate na Kalniku.

Željko Berend (HNS), inzistira na povezivanju Kalnika i Varaždina, jer je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar zainteresiran za realizaciju ceste Borje – Hruškovec.

Željko Car (SDP), smatra da će ljudi honorirati minuli rad od dvije i pol godine, spomenuo je ceste, domove, vrtić i brojne projekte koji su u pripremi ili realizaciji.

Na kraju svečanog potpisivanja Mladen Kešer je istaknuo kako se ne boji demokratskih izbora i siguran je da Kalničani neće dozvoliti da im križevački gradonačelnik Branko Hrg “uzme” vodu i da im drugi kroje sudbinu.

kešer-kalnik

prigorski.hr

foto: Marcel Kovačić