Kalnički vijećnici podržali kratkoročno zaduženje od milijun kuna za rekonstrukciju traktorskih puteva u šumske ceste

28. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Kalnički vijećnici podržali kratkoročno zaduženje od milijun kuna za rekonstrukciju traktorskih puteva u šumske ceste


Jutros je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik, a na kojoj su vijećnici, između ostalog, raspravljali i o Odluci o kratkoročnom zaduženju Općine Kalnik u iznosu od 1.040.000,00 kn.

Načelnik Mladen Kešer pojasnio je kako se radi o projektu šumske ceste. -Dobili smo odluku o prihvatljivosti projekta, a čija je vrijednost 3.922.407,71 kn. Na osnovu toga smo išli u raspisivanje natječaja, a cijena koja je postignuta je 2.591.580,55 kn.

Na natječaju je pobijedio građevinski obrt Iskop vlasnice Gabrijele Kočet iz Klenovnika. Da bi završili taj cjelokupni proces mi smo zatražili predujam koji iznosu 50 posto ugovorene vrijednosti. Radi se o namjenskom kratkoročnom kunskom kreditu za financiranje projekta „Rekonstrukcija traktorskih puteva u šumske ceste na području općine Kalnik“.

IMG_5623

Kamatna stopa iznosi 1,7 posto godišnje, i ona je fiksna. Instrumenti osiguranja je bjanko zadužnica, a naknada za obradu zahtjeva je 0,1 posto jednokratno. Rok i način otplate je 1 godina od dana korištenja kredita, sukcesivno, odmah po primitku potpore, dok je način i rok korištenja kredita sukcesivno, 10 mjeseci od datuma Ugovora o kreditu. -pojasnio je Kešer i vjeruje da će se ovaj projekt, kao i kod NC1 i kod trga, biti bez korekcije od strane nadležne Agencije.

-Radi se o cesti od Vidikovca, do Vilhelma, koja kod Boseka izlazi van. Drugi dio su Zdenci prema vrhu i nad Kamešnicom. -kazao je Kešer.

Odluka je prihvaćena jednoglasno.

Facebook Comments