KALNIČKI TRAIL SPEKTAKL U SLICI Prvi Kalnik trail opravdao očekivanja

24. ožujka 2019. Autor: prigorski.hr Vijesti KALNIČKI TRAIL SPEKTAKL U SLICI Prvi Kalnik trail opravdao očekivanja


Udruga kineziologa Križevci pod pokroviteljstvom Općine Kalnik i Grada Križevaca, organizirala je 1. Kalnik trail 2019. koji je u četiri kategorije okupio 715 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Po kalničkim uzbrdicama, šuma i gorama u najtežoj utrci zvanoj Kamen na 25 kilometara pobijedio je Marko Gorički iz AK Zabok ispred Danijela Katalenića iz AK Koprivnica i Damira Kligla iz Barabar extreme teama Belišće.

Na istoj dionici kod dama najbrža je bila Maja Urban iz AK Dubrovnik ispred Valerije Mrak iz Salminu teama Kranj i Viktorije Prevarić iz AK Vrbovec. U toj utrci nastupilo je 115 atletičara i atletičarki. U utrci na 14 kilometara, nazvanoj Potok, pobijedila je Jasna Plemeniti iz Nexe tema ispred Mišele Lokotar i Bojane Požgaj, dok su kod atletičara na toj dionici najbrži bili Zemil Vugrinec iz Ludbrega (nije se pojavio na dodjeli kolajna) te Željko Rumenjak i Marin Kamenjašević. U toj utrci nastupilo je 234 trkača i trkačica.

U utrci na 7 kilometara, nazvanoj Bor, pobijedio je Križevčanin Ognjen Mergon ispred Borne Vidovića i Saše Horvata, dok je kod žena najbrža bila Vesna Janković iz Nexe teama ispred Barice Tutek i Margarete Pejčić.

Nastupila su 303 sudionika. U trčanju sa psima, Canicross, na 7 kilometara sudjelovala su 63 natjecatelja s psima. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Slovenac Patrik Zupančić iz Kranja ispred sunarodnjaka Mirka Ferka i Tomislava Vuka iz OK Vihor Zagreb, a kod žena pobijedila je Irena Smojver iz Canicross Croatia AK Sljeme ispred klupske kolegice Jelene Slijepčević i Slovenke Sare Skok.

Odličja su najboljima uručili tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, proslavljeni petorostruki atletski olimpijac Branko Zorko i kalnički načelnik Mladen Kešer.

mn/prigorski.hr

foto: Zdenko Balog

Facebook Comments


[ssba]