KAKVA JE SITUACIJA NA RADIJU KRIŽEVCI? Vijećnici tražili odgovore

15. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci KAKVA JE SITUACIJA NA RADIJU KRIŽEVCI? Vijećnici tražili odgovore


Pitanjima vijećnika započela je 24. sjednica križevačkog predstavničkog tijela. Nezavisna vijećnica Sanela Stručić kazala je kako je vidjela da je održana redovna skupština Radija Križevci.

-Zanima me kakva je trenutna situacija i ima li nekih novih saznanja o malverzacijama i dugovanjima prošle vlasti? – upitala je vijećnica.

Vijećnika Denisa Maksića (HDS) isto je zanimala situacija na Radiju Križevci. -Na skupštini se govorilo o prodaji udjela Grada direktoru. Zašto nije raspisan natječaj za prodaju? – pitao je vijećnik.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako je kako je skupštini u redovnom financijskom izvješću utvrđen gubitak od 900 tisuća kuna.

-Malverzacije o kojima se pričalo bile su milijun i 52 tisuće kuna. Provedena je istraga DORH-a. Podignuti su optužni prijedlozi protiv bivše uprave, ali knjigovodstveno je dobiven naputak da se gubitak od milijun i 52 tisuće kuna radi čišćenja bilance treba prikazati kao rashod. I to je knjigovodstveno opteretilo radio.

Problematično je oko financiranja prema kreditorima. Knjigovodstveni kapital je negativan, ali radio je likvidan i redovito servisira svoje obaveze. Oko prodaje udjela Grada nije bilo govora i ne mogu raspolagati udjelima bez odluke Gradskog vijeća. Udio grada ostaje 40,8 posto – rekao je Rajn.

Vijećnik Maksić je napomenuo kako ga zanima i prodaja udjela koja se ne odnosi na Grad. -Kruži informacija da je 10 posto udjela Radija Križevci prodano. Zanima me po kojoj cijeni i kome? – pitao je Maksić.

Gradonačelnik nije želio dati odgovor, već je kazao kako će se vijećniku očitovati pisanim putem.

Facebook Comments