KAKVA GESTA NOGOMETAŠA DINAMA Nakon večerašnje utakmice skupili su novce za nastavak liječenja Karla Sokača

31. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Križevci KAKVA GESTA NOGOMETAŠA DINAMA Nakon večerašnje utakmice skupili su novce za nastavak liječenja Karla Sokača

Igor Kralj/PIXSELL


U derbiju 3. kola Prve HNL Dinamo je večeras na stadionu Maksimir pobijedio Osijek sa 4-1 upisavši i treću pobjedu, ali ovo nije tekst o prvenstvenoj utakmici.

Naime, nogometaši Dinama pozvali su Davora Sokača na večerašnju utakmicu, a imali su najljepše iznenađenje za Karla.

Podsjetimo, mladi i iznimno daroviti vratar NK Radnik Križevci Karlo Sokač teško je ozlijeđen na Silvestrovo u prometnoj nesreći u Križevcima.

karlo sokac

Ozlijeđeni su mu vratni kralješci, oduzete noge i lijeva ruka i podvrgnut je operacijskim zahvatima u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj u Zagrebu.

Nakon gotovo mjesec dana provedenih u bolnici Karlo je nastavio svoj put oporavka u Varaždinskim Toplicama.

HZZO od početka kolovoza više ne podmiruje troškove oporavka pa je obitelj Sokač ostavljena da se sama snalazi i pronalazi sredstva kako bi se Karlo mogao i dalje liječiti u Varaždinskim Toplicama.

Kad su čuli da se Karlo polako oporavlja i da ponestaje sredstava za njegovo liječenje, reagirali su i nogometaši Dinama. S njima je večeras bio Karlov otac.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

Igor Kralj/PIXSELL

-Prva momčad Dinama financijska je pomogla da moj Karlo ostane još u Toplicama. U svlačionici su večeras skupili novce i Karlo će ostati na liječenju u Varaždinskim Toplicama.

Karlo i obitelj Sokač zahvaljuju igračima i vodstvu Dinama na ovoj prekrasnoj gesti – rekao je u suzama radosnicama za Prigorski.hr Davor Sokač i dodao kako vjeruje da će Karlo ostati na liječenju barem još šest mjeseci.