Proteklog vikenda na osječkoj streljani „Pampas“, održano je Prvenstvo Hrvatske, ISSF program zračno oružje za kadetsku kategoriju.

Svakodnevni naporni treninzi križevačkih mladih strijelaca donijeli su još jedan veliki uspjeh za njih i za klub. Dječaci su pod velikim pritiskom u „kraljevskoj“ ISSF disciplini za kadete uspjeli pronaći koncentraciju i mirnoću.

Filip Črnec je svojim rezultatom osvojio streljačko zvanje „Majstor strijelac“.

Kadetska ekipa S.K. “Križevci 1252” – puška (Marko Pofuk, Karlo Sačarić i Filip Črnec) u konkurenciji najboljih 65 dječaka iz cijele države pozitivno su iznenadili. Sa 596,1 krugom osvojili su  1. mjesto, te postavili novi državni rekord. Križevčani su ovim rezultatom postali najbolja ekipa u povijesti.

Pojedinačno, kadeti, kvalifikacije:
1. Marko Pofuk 203,5 krugova (osobni rekord),
7. Karlo Sačarić 197,0 krugova,
17. Filip Črnec 195,6 krugova (osobni rekord) i
51. Borna Sačarić 178.7 krugova.

a osiguranim ekipnim zlatom Marku i Karlu je još ostala borba u finalu 8 najboljih za medalje.Karlo je pronašao tek nešto mirnoće što je bilo dovoljno za 6. mjesto.

Marko je uspio pronaći više mirnoće i primijenio genijalnu taktiku te je sa zadnjih 6 dijabola uspio sa 6. mjesta doći do 2. mjesta i osvojiti srebro u pojedinačnom poretku.

Nakon odrađenog finala, Marko Pofuk osvojio je 2. mjesto s ostvarenih 234,6 krugova, a Karlo Sačarić 6. mjesto s ostvarenih 153,6 krugova.

U kategoriji mlađih kadeta, 7. mjesto osvojio je Filip Črnec s rezultatom od 195,6 krugova, a Borna Sačarić 19. mjesto s 178.7 krugova.

U kategoriji kadetkinja, Lana Mihoci je sa 195,9 krugova osvojila 12. mjesto. Ovo je odličan rezultat za Lanu koja nije bila u mogućnosti trenirati godinu dana. Čak je i briljirala jer joj je jedna od serija 101.9 krugova druga najbolja serija na natjecanju.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupila je i kadetska ekipa u gađanju zračnim pištoljem (Gabrijel Poljanek, Ivan Smetiško i Mario Mrvčić-Žumbar) koja je sa 457 krugova osvojila 4. mjesto.

Ovo je drugi ekipni nastup pištoljaša za križevački klub na prvenstvu Hrvatske. Gabrijel je izborio finale kao šesti u kvalifikacijama i ukupno je izborio u finalu 7. mjesto na PH.

Pojedinačno, kadeti, kvalifikacije:

6. Gabrijel Poljanek 171 krug,
29. Ivan Smetiško 146 krugova (osobni rekord) i
33. Mario Mrvčić-Žumbar 140 krugova,

U kategoriji mlađih kadeta, 13. mjesto osvojio je Ivan Smetiško s rezultatom od 146 krugova.

sk krizevci1 sk krizevci2 sk krizevci3 sk krizevci4 sk krizevci5 sk krizevci6 sk krizevci7 sk krizevci8 sk krizevci9