Pomalo orvelovski naslovljena izložba ‘Kabinet 24’, otvorena večeras u Galeriji K2, ne sadrži nikakve globalne zavjere, niti stravične sobe Ministarstva ljubavi, nego šarene likove ugođaja crtanih filmova 80-ih i 90-ih, nevješte vezove i tkanja, poruke sažete u po jednu riječ, sve u svemu u skladu s podnaslovom izložbe ‘Prostor zaigranih oblika’.

Iza sveg ovog šarenila stoji grupa studenata Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, koji su predstavili svoje radove u ovoj aktivnoj galeriji koja se u Križevcima pozicionirala u samo godinu dana postojanja.

Voditelj Galerije i autor koncepta većine izložba koje ispunjavaju kalendar Galerije K2, Saša Živković u suradnji s Lukom Petračem priredio je ovaj zanimljivi likovno pedagoški event, te smo od oba uvodničara doznali da se zapravo radi o kabinetu Učiteljskog fakulteta u kojem se ova svojevrsna likovna praksa odvija.

Svakako zanimljiva i poticajna prezentacija, posebno za likovno pedagošku struku, koja je i pokazala najveći interes za večerašnji događaj.
izlozba3 izlozba4 izlozba5 izlozba6 izlozba7 izlozba8 izlozba9 izlozba1 izlozba

Zdenko Balog/prigorski.hr