🎦 JUTRO POSLIJE U potpunosti je izgorjela dvorana za mlade u Svetištu u Mariji Bistrici

13. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika 🎦 JUTRO POSLIJE U potpunosti je izgorjela dvorana za mlade u Svetištu u Mariji Bistrici

Foto: Marin Tironi/PIXSELL


Požar koji je u noći s ponedjeljka na utorak buknuo u gospodarskoj zgradi uz crkvu u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici stavljen je pod kontrolu, a izgorjela je zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade.

Prema riječima zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražena Sinkovića, vatrogasni operativni centar dojavu o požaru zaprimio je oko 2.55 sati, a nekoliko minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara.

“Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu”, kazao je Sinković za Hinu.

križ gospa bistrica

Foto: 24sata

Novinari 24sata otkrili su na žgarištu novo malo čudo iz Bistrice. Naime, dok su se probijali kroz pepeo i pazili da im nešto ne padne na glavu, na polici su primijetili plastični kip Gospe. Na zidu je bio drveni križ. Samo su te dvije stvari preživjele požar.

Dodao je da je vatrom bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi te da je jedino što su vatrogasci mogli učiniti bilo spriječiti širenje požara na susjedne objekte.

Sinković je rekao da je izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a prema njegovim procjenama materijalna šteta je velika.

Požar je gasilo 30-ak vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila,  a vatrogasci su još uvijek na terenu i rade na raščišćavanju požarišta. (Hina)